Tegnap újabb rossz hírek érkeztek, mivel a görög problémát az újra kiírt választásokkal megint sikerült elodázni, így a spanyolok tettek be az eurónak. Késő délután érkezett egy leminősítés illetve az az információ, amelyben megtudhattuk hogy az EKB nem járul hozzá hogy a Bankia hitelintézetet államkötvényekkel tőkésítse fel a spanyol állam. Tovább folytatódik a dollár erősödése és tartja az első számú menekülő szerepet, így a török lírával folytatott harc is visszaindulhat emelkedő irányba.

Technikailag is megvan rá az esély, hogy visszatérjünk a hosszú távú emelkedő mogásba és a 275 PIP-es korrekció után fordulhat a kurzus. Pontosan az ereszkedő csatorna tetejénél járunk és nem keletkezett újabb alj 1.8295-nél. 1.8376-ért megy majd ma a nagy csata, hiszen ha a dollár megszerzi ezt az ellenállást, akkor megtörik az csatorna és elindulhatunk felfelé. Ebben az esetben az első megálló az 1.8413 lehet, de ha ismét nagy erősödés bontakozik ki akkor 1.8515-ig is elmászhat a grafikon.

Hozzátartozik még a európai piacok hangulati romlásához, hogy tegnap 1 hónappal mandátuma lejárata előtt mondott le a spanyol jegybank elnöke is. Hírek szempontjából a Mario Draghira és Bankiára kell figyelnünk, valamint egy amerikai ingatlanpiaci adatra 16:00-kor.